Please use this identifier to cite or link to this item: http://dx.doi.org/10.14279/depositonce-5505
For citation please use:
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.editorPasel, Ralf-
dc.contributor.editorBallestrem, Matthias-
dc.contributor.editorMisselwitz, Philipp-
dc.date.accessioned2016-09-29T12:49:22Z-
dc.date.available2016-11-07T12:49:22Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.isbn978-3-7983-2869-3-
dc.identifier.urihttp://depositonce.tu-berlin.de/handle/11303/5912-
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.14279/depositonce-5505-
dc.descriptionGedruckt erschienen im Universitätsverlag der TU Berlin, ISBN 978-3-7983-2868-6 (ISSN 2510-215X)-
dc.description.abstractDie Heinrich-Böll-Stiftung will ihren Standort in Berlin-Mitte um neue zeitgemäße Büroflächen ergänzen. Damit soll der politisch-kulturelle, öffentlichkeitswirksame Teil der Stiftungsarbeit gestärkt werden. Neben den Büroflächen sind mehrere multifunktionale Räume für öffentliche politische Bildungsarbeit geplant. Diese sollen flexibel als Ausstellungs- oder Veranstaltungsräume, Ateliers oder Projekträume nutzbar sein. Die Prämissen und Werte der Heinrich-Böll-Stiftung sollen sich in dem Gebäude widerspiegeln: Weltoffenheit, Transparenz, Ökologie und Nachhaltigkeit. Ziel des Studierendenwettbewerbs war ein breites Spektrum von Ideen zu entwickeln um eine interne und öffentliche Diskussion um den Erweiterungsbau und seine Bedeutung im städtischen Kontext zu initiieren.de
dc.description.abstractThe Heinrich‐Böll‐Foundation would like to expand their location in Berlin‐Mitte with new contemporary office space. Thereby should the political‐cultural and the public active side of the foundation work become strengthened. Besides the new office space there are planned several multifunctional spaces for public political education. Those spaces should not only be used for exhibition or presentation spaces, but for studios or project spaces as well. The assumptions and values of the Heinrich‐Böll‐Foundation should be reflected in the building: World openness, transparency, ecology and sustainability. The aim of the student competition was to initiate a wide range of ideas. To develop an internal and public discussion, about the extension and its importance in the urban context.en
dc.language.isodeen
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/-
dc.subject.ddc720 Architekturde
dc.subject.otherArchitekturde
dc.subject.otherEntwurfde
dc.subject.otherStädtebaude
dc.subject.otherstudentischer Wettbewerbde
dc.subject.otherTU Berlinde
dc.subject.otherHeinrich-Böll-Stiftungde
dc.subject.otherarchitectureen
dc.subject.otherdesignen
dc.subject.otherurbanismen
dc.subject.otherstudent competitionen
dc.titleBOELL.LABde
dc.typeBook-
tub.accessrights.dnbfree-
tub.publisher.universityorinstitutionUniversitätsverlag der TU Berlin-
tub.series.issuenumber1-
tub.series.nameCODE / architectural filesen
dc.contributor.organisationHeinrich-Böll-Stiftung-
dc.identifier.eissn2510-2168-
dc.publisher.nameUniversitätsverlag der TU Berlin-
dc.publisher.placeBerlin-
Appears in Collections:Inst. Architektur » Publications

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BOELL.LAB.pdf75.84 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open

Item Export Bar

This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons