Straube, FrankKleineidam, Julia Maren2023-06-262023-06-262023https://depositonce.tu-berlin.de/handle/11303/19091https://doi.org/10.14279/depositonce-17888This doctoral thesis addresses the reduction of food losses in logistical processes in East Africa. Structured in three scientific articles and a concluding concept development, a logistic management model is developed that supports local companies in identifying food losses in their own processes and in developing individual solutions for the reduction of these losses for their own case of operation.Die vorliegende Dissertation befasst sich mit der Reduzierung von Lebensmittelverlusten in logistischen Prozessen in Ostafrika. Gegliedert in drei wissenschaftliche Artikel und eine abschließende Konzeptentwicklung wird ein logistisches Managementmodell entwickelt, das lokale Unternehmen dabei unterstützt, Lebensmittelverluste in den eigenen Prozessen zu identifizieren und individuelle Lösungen zur Reduzierung dieser Verluste für den eigenen Betriebsfall zu entwickeln.en600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften::650 Management, Öffentlichkeitsarbeit::658 Allgemeines Managementfood losslogisticsEast Africamanagement modelloss reductionLogistic management model for food loss reduction in East African food value networksDoctoral Thesis2197-0564